Nederlands
Hartelijk welkom

Retourvoorwaarden

Retourneren heeft voor particulieren en bedrijven verschillende voorwaarden. Wij leggen u dit uit:

Vanwege de aard van een zakelijk bestelling bevat deze vaker specialere, duurdere en/of op maat gemaakte producten. Daarbij vaak ook nog in grotere aantallen. Hierdoor kunnen wij van bedrijven niet zo gemakkelijk retouren accepteren als van particulieren. Natuurlijk doen wij ons uiterste best voor een passende oplossing.

 

Retourformulier

Wij hebben het volledig ingevulde retourformulier binnen 14 dagen na ontvangst van de goederen van u ontvangen.

 

Acceptatie

-          Particulier

Uw retour wordt eigenlijk altijd geaccepteerd. Uitzonderingen zijn:

1.       Speciaal voor u bestelde producten (wij hebben dit vooraf duidelijk kenbaar gemaakt)

2.       Op maat gemaakte producten (bijvoorbeeld gesneden slang of gezaagde buis)

-          Zakelijk

Uw retour wordt bijna altijd geaccepteerd, maar met voorwaarden:

De doorloopsnelheid van de geretourneerde producten wordt bekeken. Is deze niet hoog genoeg dan bekijken wij of onze leverancier de producten retour wilt nemen en tegen welke kosten. Op basis hiervan bepalen wij of u de producten retour kunt sturen en of wij eventueel kosten in rekening brengen voor het retourneren. Uitzonderingen zijn:

1.       Producten die niet worden aangeboden via de webshop.

2.       Speciaal voor u bestelde producten (wij hebben dit vooraf duidelijk kenbaar gemaakt)

3.       Op maat gemaakte producten (bijvoorbeeld gesneden slang of gezaagde buis)

4.       Aangebroken verpakkingen (wij hebben dit vooraf duidelijk kenbaar gemaakt)

 

Retournummer

Zodra uw retouraanvraag deels of in zijn geheel is geaccepteerd ontvangt uw van ons een retournummer. Zakelijke klanten krijgen op dat moment van ons ook een overzicht van de eventuele retourkosten. Uw stuurt de producten binnen 14 dagen na ontvangst van het retournummer naar ons vestigingsadres.

 

Producten

Producten dienen ongebruikt, onbeschadigd, in originele verpakking en met eventueel bijgeleverde documentatie aan ons verzonden te worden. Vlekken of scheuren op/in documentatie of verpakking worden als beschadiging gezien. Indien er toch schade aan product, documentatie of verpakking is, kunnen wij er voor kiezen om het product niet of deels te vergoeden.

 

Verpakken

Pak de producten netjes in om beschadiging tijdens het transport te voorkomen. De productverpakking dient niet te worden gebruikt als verzendverpakking. Plak geen stickers of tape op de originele verpakking en schrijf hier geen tekst op. Voeg bij de retourzending een kopie van het ingevulde retourformulier en vermeld duidelijk het verstrekte retournummer.

 

Verzending

Het risico van de retourzending ligt volledig bij de koper. Wij adviseren daarom om het pakket aangetekend te verzenden. Zo kunt u eventuele vermissing of schade tijdens het transport claimen bij uw vervoerder.

 

Verzendkosten

De verzendkosten voor het retour sturen zijn voor kosten van de koper. Lag de fout bij ons, dan heeft u van ons een retourlabel ontvangen. Plak deze op de omdoos en lever het pakket in bij een pakketshop.

-          Particulier

De verzendkosten die wij hebben gemaakt voor het opsturen van de bestelling krijgt u enkel terug in het geval dat u uw gehele bestelling retourneert.

-          Zakelijk

De verzendkosten die wij hebben gemaakt voor het opsturen van de bestelling worden niet gecrediteerd.

 

 

Ontvangst

Wij proberen uw retourzending binnen 5 werkdagen te verwerken. De producten, hun verpakking en bijbehorende documentatie wordt op schade gecontroleerd. Wij brengen u op de hoogte zodra de retourzending is verwerkt.

Hebben wij uw retourzending ontvangen zonder retourformulier of retournummer, dan wordt uw zending aan de kant gezet. Wij nemen hierover geen contact met u op. Wij wachten dan tot maximaal 3 maanden of wij alsnog het ingevulde retourformulier ontvangen. Na 3 maanden wordt uw retourzending vernietigd en kunt u geen aanspraak meer maken op de producten of een vergoeding.

 

Vergoeding

Als u geld van ons terug krijgt, storten wij dit binnen 14 dagen na ontvangst-verwerking terug via de weg waarop wij de betaling ook van u ontvangen hebben.