Technisch advies +31 (0) 320 223160

Persluchtslang

We hebben onderscheid gemaakt in pneumatiek slang en persluchtslang. De soepele persluchtslang voor de eindgebruiker. Deze wordt bijvoorbeeld gebruikt in de werkplaats en bij pompstations. De hardere pneumatiekslang voor de systeemtechniek. Bijvoorbeeld gebruikt in machines om componenten met elkaar te verbinden. Omdat persluchtslang soepel moet zijn worden zachtere materialen gebruikt. Zachte materialen zijn minder goed bestand tegen druk. Om deze reden worden de slangen voorzien van een textieldraad-weving die dient als drukdrager.

Lees verder
Aflopende richting instellen

Producten 1-12 van 37

per pagina
Aflopende richting instellen

Producten 1-12 van 37

per pagina

PVC luchtslang

De transparante PVC luchtleiding is de goedkoopste en meest gebruikte slang. PVC is licht in gewicht en voedingsmiddelen geschikt. Bij kamertemperatuur een lekker soepel, maar bij lagere temperaturen kan het materiaal flink stijf worden. Deze persluchtslang is ook niet Uv-bestendig en kan daardoor alleen binnen worden gebruikt.

De blauwe PVC slang is wat duurder en is niet geschikt voor voedingsmiddelen. Deze is wel Uv-bestendig en kan dus prima zowel binnen als buiten worden toegepast.

PU werkplaatsslang

De polyurethaan slang is licht in gewicht, zeer slijtvast en blijft ook redelijk soepel bij lagere temperaturen. Deze luchtleiding heeft geen keur voor voedingsmiddelen toepassingen. Deze slang is ongevoelig voor pulsdrukken en daardoor uitermate geschikt voor persluchtgereedschappen.

Rubber slang

Rubber is veruit het meest soepele materiaal, ook bij lagere temperaturen. Geschikt voor de zwaardere toepassingen door zijn slijtvastheid, weers- en verouderings- bestendigheid. Rubber is wel een zwaarder materiaal en kan dus flink trekken wanneer bijvoorbeeld op hoogte wordt gewerkt.

Heeft u hulp nodig bij de keuze van uw slang, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag! Wij zijn te bereiken via 0320 223160.

  • Individueel technisch advies
  • Levertijd: binnen 3 werkdagen
  • Gratis levering vanaf € 200,-
  • Achteraf betalen mogelijk

Zo snel mogelijk op de hoogte van belangrijk nieuws, acties en producten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Hiermee geef je MATTECH toestemming om je te benaderen via e-mail met informatie over eigen producten en diensten. Je kan altijd je toestemming intrekken. Meer informatie over hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens vind je in onze privacyverklaring